Selainten lisäosat Firefox ja Chrome

Nyt on hyvä aika tuoda hyödyllisiä lisäosia selaimiin esille kun suurimmalla osalla on asennettuna Firefox tai Chrome Moodlen hitauden vuoksi.

Ensin kuiteskin Lappia Moodlen selain käyttötilasto:

1. Adblock plus

Jos mainokset häiritsee sivuilla / videoissa niin tämä lisäosa poistaa suurimman osan mainoksista.

2. Fireshot

Kaappaa sivusta helposti kokokuvan tai sinun näkymän johon voit lisätä sitten tekstiä nuolia ja kuvioita ja tallentaa sitten kuvan koneelle.

3. Video DownloadHelper (Firefox) tai FVD Video Downloader (Chrome, ei toimi YouTubessa)

Lataa lempi videot YouTubesta tai muilta sivuilta koneellesi myöhempää käyttötarvetta varten. Kannattaa kuitenki muistaa tekijänoikeudet kun lataat videoita tai muuta multimediaa 🙂

Lisäosia selaimiin on valtavamäärä kaiken näkösiin tarkotuksiin web kehitystyökaluista minipeleihin saakka. Tässä oli kuiteskin omasta mielestä hyödyllisimmät lisäosat joita käytän päivittäin.

Suosittelen myös tutustumaan muihin lisäosiin tosin jos lisäät liikaa lisäosia niin selain saattaa hiastua.

3 Comments to “Selainten lisäosat Firefox ja Chrome”

 1. By jmiettunen, lokakuu 30, 2012 @ 9:12 am

  Hei Jussi. Hyviä lisäosia. Miten tuo Firefoxin ruudunkaappaaja on parempi kuin Windows7:n Snipping tool? Olen pärjännyt tuolla Snipping toolilla hyvin ja asettanut sille pikanäppäimenkin omassa läppärissä.
  Terkkuja Lissabonista.
  t. Jonne

 2. By jvehvilainen, lokakuu 30, 2012 @ 12:02 pm

  Lähinnä siten että Fireshotissa pystyy ottaa koko nettisivun kokonaan esim. jos haluat tallentaa pitkän keskustelu viestisarjan joka ei mahdu yhteen näkymään ja fireshotissa pystyy lisäämään kommentti laatikoita eli nuoli johonki asiaan ja nuolenpäässä tekstilaatikko.

 3. By jmiettunen, lokakuu 30, 2012 @ 6:55 pm

  Aaivan, tuota epäilinki. Itellä ei ole ollu tuolle vielä käyttöä, mutta ehkä joskus. Snipping toolilla voi kans piirtää, vaikka nuolia, ennenku tallettaa shotin. Tekstilaatikko olis kyllä hyvä, ei tarvi piirtää kirjaimia 🙂

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sharing Buttons by Linksku